Ik wil graag iets voor mijn medemens betekenen.

www.wiezorgt.nl

Recruiter Margriet Kroezen vertelt:

“Ik wil graag iets voor mijn medemens betekenen”. Een zin die ik als recruiter veel hoor wanneer ik aan sollicitanten vraag wat ze zoeken.

Ik begrijp dit maar al te goed.

Als pedagogisch medewerker op een BSO vond ik het altijd heel bijzonder dat ouders mij het vertrouwen gaven om voor hun dierbaren te zorgen. Ik vond het dan ook geweldig dat de kinderen niet mee naar huis wilden als ze opgehaald werden. “Mag ik alsjeblieft nog even blijven mama”. Ik probeerde er altijd een klein feestje van te maken met de kinderen. Dingen doen die je thuis niet zo snel zou doen. Ik zie nog de schaterlach van Neomi voor mij toen ik met de poedersuiker achter een kindje aan rende. “Kijk het sneeuwt”. Nadira had het thuis best zwaar. Haar mama had veel problemen en kon de kinderen niet altijd de aandacht geven die ze wilde geven. Nadira schopte uit frustratie ook figuurlijk tegen ons aan. We bleven volhouden en gaven haar door kleine momenten toch die lichtpuntjes. Jaren later zie ik haar terug. Het gaat super goed met haar en ze bedankte ons voor de fijne tijd op de BSO. Slik, dat kwam binnen.

Nu ik als recruiter bij Wie Zorgt! werk, spreek ik dagelijks ontzettend veel mensen. Allemaal met een eigen verhaal. En ook nu vind ik het super fijn wanneer de medewerker aangeeft dat ik echt heb geluisterd. Want alleen dan kan ik je helpen in je zoektocht naar je droombaan.

Tom

Gisteren sprak ik Tom. Tom had jaren in het ziekenhuis gewerkt. Zijn passie voor het vak, voel ik meteen door de telefoon. Ik geniet van deze verhalen. Ik zie al voor mij hoe hij toen vol trots met het hele team de afdeling runde. Na vele jaren in de zorg was het tijd voor een andere fase. Hij begon een eigen horecabedrijf. Hoe die zaak er nu voor staat, in tijden van Corona, hoef ik je vast niet uit te leggen. Maar Tom is een vechter. En heb je eenmaal de zorg in je hart, dan gaat het nooit meer helemaal weg. Hij denkt zeker in deze tijd regelmatig aan al het zorgpersoneel wat nu zo hard aan het vechten is. En hij zou wel zijn steentje willen bijdragen. Ik heb al allerlei ideeën in mijn hoofd en gaandeweg het gesprek worden we beiden steeds enthousiaster. We plannen een wandelafspraak in met mijn collega. Zo kan de inschrijving en onze plannen concreet gemaakt worden. Met een grote glimlach leg ik de telefoon neer. Ik weet nu al dat Tom weer iets zal gaan betekenen voor de medemens.

Ben je nieuwsgierig wat ik voor je kan betekenen?  Bel mij: 06-506 249 30. Of mail je cv naar sollicitaties@wiezorgt.nl

Of bekijk onze vacatures hier.

Met vriendelijke groet,

Margriet Kroezen

Hoe kan ik je helpen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbief!