Medewerker Petra aan het woord over werken bij Wie Zorgt!

www.wiezorgt.nl

Petra is verzorgende IG en is werkzaam bij Wie Zorgt!. Wanneer ik haar bel om te vragen wat het werken bij Wie Zorgt! zo leuk maakt, roept ze meteen: “Echte vrijheid. Zoals dat bij Wie Zorgt! geregeld is, zie ik dat nergens”.

Petra heeft 24 uur op contract. Momenteel werkt zij een aantal maanden op een PG afdeling. “Ik mag zelf kiezen welke diensten ik wil draaien. Dus wil ik een weekend niet werken, dan kan dat ook echt. Petra werkt hier nu een aantal maanden naar volle tevredenheid. Het gaat zo goed, dat de afdeling al heeft gevraagd of zij langer wil blijven. Petra heeft leuke collega’s dus ze plakt er graag nog een paar maanden aan vast. Daarna wil zij wel graag weer eens ergens anders kijken.

“Hoe ziet je dag eruit? “ vraag ik Petra.

“Wanneer je ergens nieuw op een locatie binnen komt, meld jij je eerst op de afdeling. Ik ben altijd vroeg, dus eerst even een kop koffie en dan kunnen de collega’s mij ondertussen bijpraten over de bewoners. Zij vertellen welke bewoners in mijn route zitten  en welke zorg zij nodig hebben. Soms loop je dan vervolgens je route samen met een collega en soms ga je meteen zelfstandig aan de slag. Maar is er altijd een collega waar je op terug kunt vallen”.

“Nu werk ik op een PG afdeling. Wij hebben 13 bewoners waar wij met zijn 2en voor zorgen. De dagdienst werk ik van 7.30-16.00 en de avond dienst is van 17.00 -23.00 uur. Wij beginnen de ochtend dienst met het wassen en aankleden van de bewoners. Daarnaast natuurlijk ook andere handelingen zoals het delen en uitzetten van de medicatie en zwachtelen”.

“Wanneer alle bewoners fris en fruitig in de woonkamer aanwezig zijn, is het tijd voor de koffie en thee. Ondertussen ruimen we de kamers op en helpen we de bewoners met toiletbezoek. Voordat je het weet is het dan alweer bijna lunchtijd. Snel de tafel dekken en met zijn allen eten. De bewoners zijn rustig. Er heerst geen agressie bij deze woning. Wat ik erg fijn vind”.

“Wij hebben echt een leuk team. We werken hard, maar hebben ook plezier. En toen ik laatst door privé omstandigheden toch graag vrij zou willen voor mijn dagdienst, pakte een collega zomaar de dienst over. Heel fijn. Uiteraard doe ik dat dan graag andersom ook. Wij staan echt voor elkaar klaar”.

Als uitzendkracht hoeft Petra niet aanwezig te zijn bij vergaderingen. Dat vindt zij fijn. “Ik word wel altijd op de hoogte gehouden van belangrijke nieuwtjes. Dus ik mis niets. En ik weet, dat wanneer mijn dienst erop zit, ik ook echt vrij ben”.

Binnen Wie Zorgt! heb ik de mogelijkheid om mij bij te scholen. Er worden regelmatig trainingen gegeven. Daarnaast heb ik een vast contactpersoon die ik altijd kan bellen als er bijzonderheden zijn.

Ben je nieuwsgierig geworden wat Wie Zorgt! voor jou kan betekenen? Neem dan nu contact op met onze recruiter Margriet. 06-506 249 30 of mail je cv naar sollicitaties@wiezorgt.nl

Of klik hier om naar ons vacatureoverzicht te gaan.

werken bij Wie Zorgt!

 

Hoe kan ik je helpen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbief!