Geslaagde Paasactie van Wie Zorgt!

www.wiezorgt.nl

Paasactie Wie Zorgt!

“Eindelijk gebeurt er weer eens iets leuks. Het afgelopen jaar werd alles afgezegd of verplaatst. Maar jullie brengen weer wat vrolijkheid.” En dat is nu precies waarom wij dit jaar onze paasactie hebben opgezet.

We zochten naar een actie met een (klein) geluksmomentje voor onze opdrachtgevers en hun cliënten of bewoners.  Uiteraard alles op gepaste afstand en alles binnen de mogelijkheden die er wel waren. En zo ontstond het idee om als paashaas op bezoek te gaan. We deelden ons idee met onze opdrachtgevers. En al snel ontvingen wij de eerste leuke reacties. Er werd aan alle kanten meegedacht.

Met een beetje kriebels in de buik was dan vorige week de Kick off. Wij begonnen bij de Zwarte Racker. Een woonzorgcentrum in Nieuw Schoonebeek. De bewoners vonden het fantastisch om onze roze paashazen te zien. En spontaan ontstond er een kleine wandeling. Er werd gekletst en gelachen. Wat een goed begin.

Ook bij de Bengeltjeshoeve werden we warm ontvangen. Wat een prachtige locatie met al die dieren en het bos. De kinderen waren zo enthousiast. Onze paashazen voelden zich al snel thuis. En zij mochten zelfs nog even meespelen in de speeltuin.

Bij KDC de Vuurtoren onderdeel van de Trans, kregen wij zelfs ondersteuning van Klap en Stap. Zij hadden de accordeon mee en er werd gezongen en gedanst. Geweldig om met de cliënten te zingen en dansen. En natuurlijk werd er goed gestrooid met de paaseitjes. Dat was smullen.

Ook bij de Twentse Zorgcentra werden we warm ontvangen. Naima blijkt die dag thuis te werken en moet ons bezoekje missen. Ach dan komen we toch even snel bij je thuis langs.

Wanneer wij bij Carint Reggeland binnenkomen, begint een mevrouw spontaan te lachen. ”ik was chagrijnig vandaag. Maar jullie maken alles weer goed.” Dat voelt goed.

Snel door naar een woonzorgcentrum in Emmen. Wat ontzettend leuk om overal bordjes tegen te komen waarin de paashazen welkom worden geheten. Er is een hele route uitgestippeld.  Zo zien wij heel veel bewoners. We jongleren met de paaseitjes en maken overal een praatje. Dan is er die bewonderende blik: “wauw, jij bent echt een paashaas. Dankjewel dat jij dit doet.” En als we dan een liedje zingen en de tekst even vergeten zijn, komt er een mevrouw in volle vaart op ons af. Zij zingt het liedje helemaal af. Even slikken. Wat bijzonder.

Wij eindigen de route bij Zorggroep Sint Maarten. Ons bezoek valt op. Ook de bewoners van de aanleunwoningen komen even langs om de paashazen gedag te zeggen. En weer wordt er veel gelachen.  En wat is iedereen weer dankbaar.

Namens de paashazen willen wij iedereen heel erg bedanken voor het warme ontvangst en het organiseren van de verschillende activiteiten rondom ons bezoek. Wie weet tot volgend jaar.

 

Hoe kan ik je helpen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbief!