Verwachte wijzigingen nieuwe pensioenregeling per 1-7-2023

zorgprofessional

Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten (StiPP) voert de pensioenregelingen in branche voor uitzendkrachten en gedetacheerden uit. Zij brachten onderstaand nieuwsbericht naar buiten. Dit delen wij graag met jullie.

Over de nieuwe pensioenregeling 

De samenleving verandert continu op allerlei gebieden. Zo wisselen mensen steeds vaker van baan en is er in het huidige pensioenstelstel maar beperkt ruimte om de regeling passend te maken aan de verschillende deelnemersgroepen. Daarom hebben vakbonden, werkgevers en de overheid samen nieuwe regels voor pensioen gemaakt. Met als doel om het pensioenstelsel opener, persoonlijker en toekomstbestendig te maken. Deze informatie zal de komende tijd aangevuld worden als er meer bekend wordt.

Wanneer gaat de nieuwe pensioenregeling in?

De Tweede Kamer is akkoord met de pensioenplannen en de nieuwe regels. Nu ligt het voorstel bij de Eerste Kamer. Gaan zij akkoord? Dan gaat de nieuwe pensioenregeling in op 1 juli 2023. Pensioenfondsen, zoals StiPP, hebben dan tot 1 januari 2027 om over te stappen naar een nieuwe pensioenregeling. Een aantal nieuwe regels gaan al eerder in.

Wat verandert er voor mij op korte termijn? 

Veel blijft hetzelfde. Maar een aantal zaken zullen veranderen. Voor jou als werknemer zijn er drie belangrijke veranderingen die al eerder ingaan. Wil je weten wat? Op https://www.stippensioen.nl/ vind je alle informatie.

Deze veranderingen zijn nog onder voorbehoud. De Wet moet nog worden goedgekeurd door de Eerste Kamer. Gaan zij akkoord? Dan gaan de wijzigingen naar verwachting op 1 juli 2023 in. Wij houden jou op de hoogte.

Wil je op de hoogte blijven? Meldt je aan voor onze nieuwsbrief of stuur een email naar info@wiezorgt.nl.

Pensioenregeling
Hoe kan ik je helpen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbief!