Daphne vertelt: “Ik kan nu zorg verlenen die mensen nodig hebben, maar die zij ook verdienen!”

Daphne Dekker (35 jaar) werkt al bijna 15 jaar in de zorg. Sinds het overlijden van haar opa en oma ontstond er een gemis. Dit in combinatie met haar zorgzame karakter heeft haar doen besluiten om zich destijds om te laten scholen naar verzorgende IG. Dit doet ze vol passie en overgave maar er is naar haar idee de afgelopen jaren veel veranderd in de zorg.  Lees hieronder haar verhaal.

“Ik werk nu al bijna 15 jaar in de zorg, dus ik heb veel zien veranderen en meegemaakt. Door de bezuinigingen, werkdruk en regels in de zorg is er veel veranderd. Ik zat alleen maar vastgeroest achter de computer en had geen tijd meer voor oprechte aandacht. En dat vond ik ontzettend zonde. Als dat de zorg is die het zou moeten zijn, dan is het voor mij niet leuk meer. Er werd zoveel aan mij getrokken en er werd zoveel verwacht, dat ik soms twijfelde of ik er op deze manier mee door wilde gaan.”

Het antwoord was nee! “Ik heb bewust gekozen om voor Wie Zorgt! te werken. Ik had na het kennismakingsgesprek totaal geen twijfel meer, er was oprechte aandacht, niet alleen doelgericht op het werk maar ook voor mijn persoonlijke situatie. Nu ik werkzaam ben bij Wie Zorgt! wordt dit gevoel alleen maar bevestigd. Ik kan met alles bij ze terecht en ik krijg veel vrijheid.”

“De naam Wie Zorgt! is naar mijn idee dan ook tweeledig, ze zorgen niet alleen voor de zorg,maar ook voor medewerkers die de zorg verlenen. Ik ben echt trots dat ik hier mag werken.”

“Als je op vast contract zit, ben je verplicht om allerlei andere taken uit te voeren. Zoals administratieve taken, artsen bezoeken en gesprekken met familieleden. Dat heb ik nu niet. Ik houd nu veel meer tijd over om te doen waar echt mijn hart ligt, namelijk met oprechte aandacht zorg verlenen. Ik ben er nu echt voor de bewoners. Hierdoor kan ik een vertrouwensband opbouwen met mijn cliënten, ze weten dat het goed is wat ik doe. Daarnaast krijg ik nu de mogelijkheid om op verschillende plekken te werken. Hierdoor kan ik goed onderzoeken wat bij mij past. Tot slot kan ik mijn eigen uren inplannen zodat ik rekening kan houden met mijn persoonlijke situatie. Ik ervaar  nu veel meer rust en ga weer met plezier naar mijn werk.”

Wil jij, net zoals Daphne, weer plezier in je werk krijgen? En hecht je veel waarde aan vrije tijd, eigen regie, scholing en afwisseling in jouw werkzaamheden? 

Neem gerust contact met ons op, dan kunnen wij samen kijken wat de mogelijkheden zijn. Laten we kennismaken

Hoe kan ik je helpen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbief!