Zorgprofessionals worden vaak niet gevonden

Ruim 230.000 Nederlanders zouden graag in de zorg werken en zijn daarvoor ook gekwalificeerd. Ze worden echter nooit benaderd, bereikt of gevonden door werkgevers in de branche.

Dat blijkt uit onderzoek van Intelligence Group, dat wordt gepresenteerd tijdens het Werf& Selectie Jaarcongres.

Andere baan in zorg
De totale zorgsector kende afgelopen jaar zo’n 106.000 vacatures. Tegelijkertijd waren er zo’n 34.300 actieve baanzoekers. Tegelijkertijd is er nog veel direct potentieel. Zo zegt 32% van de mensen die nu al in de zorg werken dat ze open staan voor een andere baan, terwijl ze daarvoor nu niet benaderd worden. Dit komt overeen met zo’n 167.000 gekwalificeerde personen.

Overstappers, werklozen en zzp’ers
Daarnaast willen 204.000 mensen die nu niet in de zorg werken, wel een overstap maken. Van hen heeft 22% een zorggerelateerde opleiding voltooid. Van de huidige werklozen die zeggen aan de slag te willen in de zorg, heeft zelfs 69% een zorggerelateerde opleiding. Ook zijn er nog 10.200 zzp’ers die (willen) werken in de zorg, en best in loondienst willen.

Meer dan 230.000
Opgeteld zo’n 230.000 Nederlanders met een zorggerelateerde opleiding, die nu niet wordt bereikt. Daarbij komt nog de groep die geen zorgopleiding heeft, maar best in de sector wil werken.

Arbeidsmarktcommunicatieprobleem
Op basis hiervan stelt onderzoeker Geert-Jan Waasdorp: “De zorg heeft geen personeelstekort, maar een arbeidsmarktcommunicatieprobleem. De tekorten in de branche worden sterk overdreven. Een meer professionele aanpak van recruitment kan in de zorgsector nog veel verschil maken.”

 

Dit lezen we vandaag op flexnieuws.nl

Mocht jij nu ook graag een overstap maken en hebben we je nog niet gevonden bel of mail ons dan. We komen graag in gesprek.

0522-243238 of info@wiezorgt.nl

Hoe kan ik je helpen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbief!