Wie Zorgt! in actie bij NLDoet

 

 

 

Vrijdag 09 maart NL Doet dag:

Vanuit WieZorgt! hebben wij, Leonie en Ella,  Stichting de Trans in Emmen geholpen.

Stichting De Trans neemt regelmatig diensten bij ons af en op deze manier iets terug kunnen doen vonden wij gepast. Om 09:00 uur meldden wij ons bij Inge (begeleidster), bepakt en bezakt met hark, scheppen, waterpas, regenkleding en een  goed humeur bij de Dagbesteding, aan het Leeuwerikenveld in Emmen.

De klus betrof het aanpakken van de tuin. Samen met 2 andere vrijwilligers (Henri en Arend Jan) is er een schutting verwijderd, zijn rubberen tegels afgevoerd en is er een nieuw terras aangelegd wat best nog wel een klus was.  Op het terras staat een waterbak waar de bewoners zodra het weer toe laat met water kunnen spelen. De waterbak is rolstoel vriendelijk. Nu er een nieuw terras ligt kunnen de bewoners veilig met hun rolstoel naar buiten. Daarna nog even vegen en harken en zat de klus erop.

Het was een mooie dag, het weer hadden we mee, de regenkleding kon in de tas blijven. We zijn goed verzorgd, lunch, koffie/ thee, gebak. Mooi om gedurende de dag een glimp op te vangen van de activiteiten van de dagbesteding. 2 Keer per week gaan bijv een aantal begeleiders gezamenlijk hardlopen met een groep bewoners, ongeacht het weer. Deze groep heeft een Facebookpagina: “de Trans in beweging”, voeg ze gerust toe.

Moe, voldaan en met een grote glimlach is de dag afgesloten.

Groetjes Leonie en Ella

 

Hoe kan ik je helpen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbief!