Nieuws

Hieronder vindt u nieuwsitems van WieZorgt! Als u hier vragen over heeft kunt u altijd contact met ons opnemen.


Geslaagd voor het certificaat medicatie toedienen!

Geplaatst op December 16, 2016

Geslaagd!!!

Op 16 december heeft een groep medewerkers van Wie Zorgt! het certificaat medicatie toedienen voor helpenden behaald! 

Wie Zorgt! werkt hiervoor samen met een ervaren Ambulant Verpleegtechnisch Team. Dit team is onderdeel van Beter Thuis Wonen thuiszorg.

Wij feliciteren de cursisten met het behalen van dit certificaat en wensen hen veel succes en plezier in het werk!

foto-2-medicatiecursus-16-12-2016.jpg#as

Meer lezen...


Werknemers in de zorg voelen hoogste werkdruk

Geplaatst op November 16, 2016

Werknemers in de zorg voelen hoogste werkdruk

VANDAAG, 03:32BINNENLAND

ANP

Werknemers in de zorg ervaren verreweg de hoogste werkdruk. Ook voelen ze weinig vrijheid om hun werk naar eigen inzicht in te richten. Dat staat in de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden van CBS en TNO.

Ruim de helft van de medewerkers in de gezondheids- en welzijnszorg zegt vaak "heel veel werk" te moeten verzetten. Daarnaast zegt 43 procent vaak "erg snel" zijn werk te moeten doen, en 35 procent moet geregeld "extra hard" werken. De percentages zijn in alle andere sectoren veel lager, zeggen de ...

Meer lezen...


Prijs!

Geplaatst op September 22, 2016

Afgelopen zaterdag 17 september was Wie Zorgt! vertegenwoordigd bij het B.B.I.-volleybaltoernooi in Wolvega. Gefeliciteerd dames met jullie mooie prijs!

Wie-zorgt-frame.jpg#asset:2415

Meer lezen...


Wie Zorgt! gaat verhuizen!

Geplaatst op May 23, 2016

Wie Zorgt! groeit uit haar jasje! We gaan woensdag 25 mei verhuizen naar: Zuideinde 19 in Meppel. Kom gerust langs om een kijkje te nemen in ons nieuwe pand.

Meer lezen...


Scholing bij AVT via Wie Zorgt!

Geplaatst op March 21, 2016

Wie Zorgt! heeft voor haar medewerkers een samenwerking met AVT voor de (bij)scholingen. Hier stelt AVT zich voor:

Scholingen AVT

Het AVT, Ambulant Verpleegtechnisch Team is een team van gecertificeerde verpleegkundigen dat zich bezig houdt met (hoog) complexe verpleegtechnische handelingen en verpleegkundige handelingen die minder vaak voorkomen. Het doel van het verpleegtechnisch team is om de bekwaamheid en bevoegdheid voor deze gespecialiseerde verpleegkundige handelingen in de thuiszorg en woonzorgcentra te garanderen. Op deze manier kunnen mensen langer in hun eigen woonomgeving worden verzorgd.

Het AVT is onderdeel van...

Meer lezen...


Wie Zorgt! op TV!!!

Geplaatst op February 01, 2016

Wie Zorgt! komt aan het woord in RTL4's LyfestyleXperience. Dit wordt zondag 7 februari om 14.20 uur uitgezonden op RTL4 en het wordt zaterdag 13 februari om 15.20 uur op RTL5 herhaald.

Allemaal kijken dus!!! Na de eerst uitzending zal het filmpje ook op onze site te zien zijn.

LifestyleXperience Plus

Meer lezen...
Zorgsector is komende jaren even banenmotor-af

Geplaatst op December 08, 2015

Telegraaf, dinsdag 8 december

door Jurry Brand en Paola van de Velde

AMSTERDAM -

De zorgsector in ons land geldt al jarenlang als banenmachine. Want: we worden met z'n allen steeds ouder en dus is er meer zorg nodig. Maar de komende jaren hapert de banenmotor.

De zorg- en welzijnsector was in de laatste twintig jaar tot aan 2014 met recht een banenmachine, zo becijferde het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht. De werkgelegenheid in de zorg steeds jaarlijks met 2,7%, die in welzijn met 2,3%.

Krimp

Maar de komende jaren...

Meer lezen...


Zorg blijft kampen met banenverlies

Geplaatst op June 18, 2015

Zorg blijft kampen met banenverlies

De werkgelegenheid in de zorg krimpt met nog eens 27.000 banen. Dat is de verwachting voor de komende twee jaren.

Dit blijkt uit het dinsdag gepubliceerde sectorrapport van het UWV.

> Zie het rapport

Het banenverlies treft vooral de verpleging, verzorging en thuiszorg. In de afgelopen drie jaar raakten al 22.000 werknemers in de zorg hun baan kwijt. Vanaf 2017 komen er door de vergrijzing weer wat banen bij, vooral in de thuiszorg.

Voor de gehandicaptenzorg gaat UWV voor...

Meer lezen...


Samenwerking Fit20 Meppel

Geplaatst op May 19, 2015

Wie Zorgt! is een samenwerking aangegaan met John Hulleman van Fit20 in Meppel. Medewerkers van Wie Zorgt! kunnen met flinke korting fitter worden en werk je 16 uur of meer per week, dan betaalt Wie Zorgt! een deel van de kosten.

Fit20 is een uniek concept waarbij je (in je gewone kleding) in 20 minuten per week met een personal coach een aantal oefeningen doet. Je wordt hierdoor merkbaar en aantoonbaar fitter en sterker.

Kijk voor meer informatie op www.fit20.nl of stuur een mail naar: meppel@fit20.nl.

Meer lezen...


Kwaliteitsregister V&V

Geplaatst op October 27, 2014

Kwaliteitsregister V&V: Dan weet je waar je staat!

Ben je verzorgende niveau 3 of verpleegkundige niveau 4 of 5? Dan is het Kwaliteitsregister V&V voor jou hét hulpmiddel om op eenvoudige wijze bij te houden dat je deskundig bent in jouw vak.

Dit register is niet verplicht, maar wordt wel geadviseerd. Kijk op: www.kwaliteitsregistervenv.nl

Meer lezen...


Via WieZorgt! ook aan de slag in het buitenland!

Geplaatst op October 23, 2014

Ooit al eens gedacht, het lijkt me leuk om als verpleegkundige te werken in het buitenland?! Dan is dit het moment dat het mogelijk gemaakt kan worden. Vanaf nu kan je voor een aantal maanden of een jaar of voor altijd werken in de zorg in het buitenland. Het is wel een eis dat je in het bezit bent van een verpleegkundige diploma en recente werkervaring hebt. Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Meer lezen...


Ferry van Leeuwen

Geplaatst op September 12, 2014

Onze collega Margriet is een groot fan van Ferry van Leeuwen. Je kent hem misschien wel als bandlid van Marco Borsato, van de Edwin Evers band of van het programma Ik hou van Holland. Momenteel is hij bezig met zijn derde eigen album: Zo simpel.

Meer lezen...


BHV bij Reanimo via Wie Zorgt!

Geplaatst op September 10, 2014

Wie als uitzendkracht in de gezondheidszorg verantwoordelijk is voor afhankelijke mensen kan in allerlei situaties terecht komen, zowel intramuraal als extramuraal. Veel organisaties vragen om mensen met een certificaat BHV (Bedrijfs Hulp Verlener) om op die manier ook met ingehuurde medewerkers aan hun wettelijke plicht te kunnen voldoen. Wie Zorgt! biedt daarom in samenwerking met Reanimo aan hun eigen medewerkers een breed georiënteerde training BHV aan die wordt verzorgd door een instructeur met een ruime en lange eigen ervaring in de gezondheidszorg. Echt BHV "op maat" dus, geheel in overeenstemming met de wettelijke verplichting met bovendien voor de ...

Meer lezen...